Marieke Jansen

Naast mijn jarenlange ervaring als freelance trainer en coach bij verschillende organisaties en mijn rol als docent, trainer en coach in het Hoger onderwijs, ben ik als zelfstandige in 2019 begonnen met Listen to your heart. Deze keuze maakte ik nadat ik mijn tweede zoontje aan het einde van de zwangerschap verloor. Ik had veel verdriet te verwerken en realiseerde mij sterk dat het leven kwetsbaar is. Ik verlangde ernaar mijn talent en ervaring zo optimaal mogelijk in te zetten. En een leven te leiden dat klopt bij mijn visie en krachten. Werken vanuit die bron, geeft mij voldoening, groei en zin.

Ik ben afgestudeerd in het onderwerp stress en stresshantering in 1999 aan de VU en ben gespecialiseerd in doorbraak coaching. Ik heb diverse opleidingen afgerond die mij hebben gevormd, zoals een coachopleiding bij de school voor coaching, verschillende ‘train de trainersopleidingen’, een masterclass in het diepteinterview. In 2018 rondde ik de opleiding tot professioneel coach bij Blankesteijn en Partners af. Een Nobo geregistreerde erkende opleiding.

Mijn passie ligt in begeleiden van mensen die tot een betere kwaliteit van leven willen komen. Zich geblokkeerd voelen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling en verlangen naar verandering. De strubbelingen kunnen zich uiten in hun professionele leven en ook in de thuissituatie. Ik begeleid mensen individueel en in groepsverband op thema’s die het snijvlak van persoonlijke groei, zingeving en innerlijke blokkades raken. Wij werken vaak aan een positief zelfbeeld, het bevrijden van belemmerende overtuigingen en gedachten en zoomen regelmatig in op welke emoties nog een rol spelen en aandacht verdienen. Het leren ontspannen op de fysieke en geestelijke laag krijgt aandacht in mijn aanpak. Ik gebruik regelmatig de natuur als werkplek en is tevens mijn inspiratiebron.

Vanuit mijn eigen levensloop waarin heftige ervaringen zich voordeden, ervaarde ik hoe mijn lijf, mijn emoties en mijn gedachten mijn boodschappers zijn. En mij informatie gaven en geven. Ik ben vertrouwd met worstelingen en sta graag naast mijn cliënt.